opc_loader

Qualitea Time | Organic Matcha Kotobuki

Blend van twee verschillende tencha's, een Okumidori en een Samidori cultivar.  Het merendeel van de matcha's, tenzij ze niet van de hoogste kwaliteit zijn, zijn blends.  Dit laat toe om meer diepte en complexiteit te winnen en tegelijkertijd de smaak te verzachten en kleine imperfecties weg te werken.  Terwijl men de thee samenstelt, let men zowel op de kleur als op de smaak.  Men tracht om de mooiste kleur te bereiken, een groen dat men kwalificeert als "melkig" in het Japans met een helder schuim, terwijl men zo veel mogelijk de smaak laat domineren van één van de tencha's, gewoonlijk de zachtste.  Beide tencha's werden gemalen met klassieke molenstenen wat resulteert in ietwat ongelijke poederkorreltjes met een "verscheurd" uiterlijk i.p.v. de perfect ronde van industriële processen.  Dit heeft als gevolg dat het poeder minder snel bezinkt, wat belangrijk is voor een ceremonie-matcha.  Bovendien genereert het klassieke malen met molensteneneen warmte die het parfum en de smaak van de tencha ten goede komt.

BEREIDINGSWIJZE
Watertemperatuur: 70 à 80°C
Geef de theeblaadjes voldoende ruimte zodat ze zich kunnen openen (ruime filter)
5 min of langer laten trekken
Dezelfde thee kan zonder kwaliteitsverlies meerdere achtereenvolgende malen opgeschonken worden

BELANGRIJK
Bereid deze kwaliteitsthee steeds met een goede kwalieit bronwater zoals Mont Roucous of Spa Reine

18,00
x
Voorraad
Voorraad:
 3 items
Beoordelingen (0)
heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items