opc_loader
Artikel 1 tot 10 (van de 10 artikelen).  Resultaat: 1
Caprese al Limone, citroentaart met limoncello en witte chocolade

Caprese al Limone


Bereidingswijze Om de Caprese al Limone te maken begin je met de witte chocolade fijn te hakken. Vervolgens doe je de gepelde en ontvliesde amandelen in een blender/keukenrobot met 100gr suiker. Blend tot de amandelen met suiker super fijn geworden zijn. Het mengsel breng je over in een aparte - grote - kom en voeg de chocolade, zeste van citroen, maizena en bakpoeder toe. Meng alles met een houten lepel en voeg de gesmolten boter, citroensap en limoncello toe. Voeg eventueel hier ook het...
Lees meer
Risotto met eekhoorntjesbrood

Risotto met eekhoorntjesbrood


Bereidingswijze Snijd de ui fijn en laat kleuren in een kookpan met een klontje boter. Voeg de rijst toe. Terwijl je blijft roeren, laat je hem glazig worden in de pan. Overgiet met een scheut kokende bouillon. Laat de rijst op een zacht vuur ca. 15 - 20 minuten koken, terwijl je al roerend beetje bij beetje de rest van de bouillon toevoegt. Ondertussen hak je look en peterselie fijn. Laat de rest van de boter smelten in een pan en klop deze schuimig. Laat de look en peterselie hierin...
Lees meer
Luchtige tiramisu

Luchtige tiramisu


Bereidingswijze Klop met een garde de mascarpone en de suiker door het eigeel. Klop het eiwit stijf en voeg het voorzichtig aan dit mengsel toe. Klop de slagroom stijf en spatel deze door het mengsel heen. Drenk de pistokkedos in de lauwe koffie met de Amaretto en leg ze dicht tegen elkaar aan in een schaal met een hoge rand. Schep er een laag room overheen, weer een laag pistokkeddos en ten slotte nog een laag room. Dek de schaal af met plasticfolie en laat de tiramisu een paar...
Lees meer
Pastasalade met gerookte kip en zongedroogde tomaat

Pastasalade met gerookte kip en zongedroogde tomaat


Bereidingswijze Kook de pannocchie in ruim kokend water beetgaar en giet af. Verwarm in een wok een flinke scheut olijfolie en fruit hierin de knoflook. Voeg het ontbijtspek toe en bak deze samen met de knoflook krokant. Zet het vuur laag, voeg de pannocchie toe en roer deze goed om met een aantal flinke scheppen kruidenkaas. Voeg 2 à 3 eetlepels zongedroogde kerstomaatjes toe en verwarm goed mee. Snipper de rode ui fijn en meng samen met de gerookte kipfilet door de pasta. B...
Lees meer
Feestelijke Linguine pasta met truffel

Feestelijke Linguine pasta met truffel


Bereidingswijze Kook de pasta al dente en giet af. Laat uitlekken en doe het terug in de warme kookpan. Meng de pasta met 110 ml truffelolie, de parmezaan en de bieslook. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over de borden. Werk af met plakjes truffel en wat extra parmezaan naar smaak. Serveer meteen. Halveer de benodigdheden en je kunt dit ook perfect als voorgerecht gebruiken.   Keukentip De kooktijd varieert, afhankelijk van de vorm, de dikte en de kw...
Lees meer
Eenvoudige Pici pasta met citroen-kaassaus

Eenvoudige Pici pasta met citroen-kaassaus


Bereidingswijze Kook de Pici al dente in een grote pan kokend water met een snuifje zout. Pers de citroenen en rasp de pecorino en Parmigiano Regianno grof. Doe dit in een kom en meng de geraspte kaas met het citroensap tot een homogene massa. Voeg daarna de olie geleidelijk toe tot je een dikke saus hebt. Giet de pasta af en hou een beetje kookvocht apart. Doe het citroen-kaasmengsel in de kookpanen voeg ook een paar eetlepels kookvocht toe. Roer het geheel goed door, zodat de saus e...
Lees meer
Gevulde eieren met sardientjestapenade

Gevulde eieren met sardientjestapenade


Bereidingswijze Kook de eieren in 10 minuten hard in kokend water. Spoel ze met koud water af en pel ze. Halveer de eieren en haal de eidooiers eruit. Pureer in de keukenmachine 6 eidooiers, de olijven, geperste knoflook, bieslook, kappertjes, tijm, blikje Nuri sardines in pikante olijfolie. Roer er 2 el olijfolie en enkele druppels citroensap door. Vul de eieren met de tapenade. Druk de andere 2 eidooiers door een zeef en strooi dit over de gevulde eieren.   Keukentip ...
Lees meer
Makreelcrostini

Makreelcrostini


Bereidingswijze Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Brood afbakken volgens gebruiksaanwijzing (oven aan laten staan). Knoflook pellen, uitpersen en door olie roeren. Brood in 12 plakken snijden en besmeren met knoflookolie. Plakken op bakplaat leggen en nog ca. 5 minuten terugplaatsen in oven tot brood bruin en knapperig is. Bosui in dunne ringetjes snijden. Makreel mengen met bosui. Warme crostini besmeren met makreelmengsel.   Wijntip   ...
Lees meer
Pompoensoep met  Shiitake en een vleugje Sambucca

Pompoensoep met Shiitake en een vleugje Sambucca


Bereidingswijze Laat de shiitake voor ongeveer 20 minuten wellen in water. Schil de pompoen en ontdoe hem van pitten en draden, snij daarna in blokjes. Schil de uien en snijd deze in grove stukken. Verhit in de grote pan de olie op een matig vuur. Voeg de pompoen en de ui toe en roer goed om. Temper het vuur en laat ongeveer 5 minuten sudderen, tot de pompoen zacht is en de ui glazig. Overgiet met water (gebruik eerst het water van de paddenstoelen), zodat alles onderstaat en voeg k...
Lees meer
Hertcarpaccio met truffel

Hertcarpaccio met truffel


Bereidingswijze Snijd het vlees zo dun mogelijk en druk het plat. (of bestel het bij de beenhouwer)  Meng de truffelpasta met een scheutje olijf- of truffelolie en laat even rusten. Schik het gesneden hertenvlees op een bord en druppel er wat balsamico azijn en olijfolie overheen. Kruid met peper en zout (niet overdrijven, de kaas is ook al gezouten) Verdeel de truffelpasta over de carpaccio en bestrooi met de gebroken walnoten. Strooi er de rucola overheen en schaaf als l...
Lees meer
Artikel 1 tot 10 (van de 10 artikelen).  Resultaat: 1