opc_loader

Caprese al Limone

Caprese al Limone, citroentaart met limoncello en witte chocolade

Bereidingswijze

Om de Caprese al Limone te maken begin je met de witte chocolade fijn te hakken.
Vervolgens doe je de gepelde en ontvliesde amandelen in een blender/keukenrobot met 100gr suiker. Blend tot de amandelen met suiker super fijn geworden zijn. Het mengsel breng je over in een aparte - grote - kom en voeg de chocolade, zeste van citroen, maizena en bakpoeder toe.

Meng alles met een houten lepel en voeg de gesmolten boter, citroensap en limoncello toe. Voeg eventueel hier ook het extra aroma van citroen toe.

Klop vervolgens de eieren op met de overblijvende suiker (ongeveer 10 - 15 minuten) tot het in volume verdubbelt of verdrievoudigd is. Meng de opgeklopte eieren nu onder het citroen-amandel mengsel met een spatel. Zorg er voor dat je de luchtigheid niet uit het eiermengsel klopt. Meng altijd van onder in de kom naar boven toe.

Giet het mengsel in een met bakpapier beklede springvorm (22 - 24cm). Schut zachtjes met de springvorm om het mengsel mooi te verdelen. Bak de taart af in een voorverwarmde oven van 170° C gedurende 50-60 minuten. Als in de eerste 30 minuten de bovenkant te donker wordt, denk dan de taart af met wat zilverpapier. De oven wel niet open doen in het eerste half uur van het bakken. Om te controleren of de taart klaar is, prik je met een tandenstoker in de taart. Als er niets meer aan de prikker hangt is de taart klaar.
Laat de taart afkoelen op een rooster en bestrooi met poedersuiker om af te werken.

Buon Appetito!

Bron: https://ricette.giallozafferano.it/Caprese-al-limone.html

 

Ingrediënten

Ingrediënten
  • 5 middelgrote eieren, op kamertemperatuur
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 gr maizena
  • 25 gr limoncello, bvb de Limoncello di Sorrento 32° I.G.P (100cl)
  • 200 gr suiker
  • 150 gr boter, gesmolten
  • 200 gr witte chocolade
  • 200 gr gepelde amandelen
  • eventueel nog extra aroma van citroen
  • zeste van 3 citroenen
  • sap van 1 citroen
  • poedersuiker
Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.