opc_loader

Eenvoudige Pici pasta met citroen-kaassaus

Eenvoudige Pici pasta met citroen-kaassaus

Bereidingswijze

  • Kook de Pici al dente in een grote pan kokend water met een snuifje zout.
  • Pers de citroenen en rasp de pecorino en Parmigiano Regianno grof. Doe dit in een kom en meng de geraspte kaas met het citroensap tot een homogene massa. Voeg daarna de olie geleidelijk toe tot je een dikke saus hebt.
  • Giet de pasta af en hou een beetje kookvocht apart. Doe het citroen-kaasmengsel in de kookpanen voeg ook een paar eetlepels kookvocht toe. Roer het geheel goed door, zodat de saus een beetje verwarmd wordt.
  • Doe de uitgelekte pasta terug in de kookpan en meng de pasta goed met de saus en bestrooi met de vers gehakte basilicum. Strooi er naar believen nog wat extra Parmigiano Regianno over.

 

Keukentip

Gebruik een grote pan met veel water. Je hebt minstens een liter nodig voor 100 gram droge pasta. Zo heeft je pasta voldoende plaats om te bewegen. Goed roeren is belangrijk. Zo vermijd je dat de pasta gaat kleven. Bovendien wordt hij zo gelijkmatig gaar.

 

Wijntip

 

Ingrediënten

Ingrediënten (4cts)
  • 400 gram pici pasta
  • 2 tot 3 citroenen
  • 200 gram vers geraspte pecorino
  • 200 gram vers geraspte Parmigiano Regianno + wat extra bij het serveren
  • 4 eetlepels olijfolie extra vergine
  • Handje vol verse basilicum
  • Vers gemalen zwarte peper en zeezout
Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.