opc_loader

Gevulde eieren met sardientjestapenade

Gevulde eieren met sardientjestapenade

Bereidingswijze

  • Kook de eieren in 10 minuten hard in kokend water. Spoel ze met koud water af en pel ze.
  • Halveer de eieren en haal de eidooiers eruit. Pureer in de keukenmachine 6 eidooiers, de olijven, geperste knoflook, bieslook, kappertjes, tijm, blikje Nuri sardines in pikante olijfolie.
  • Roer er 2 el olijfolie en enkele druppels citroensap door. Vul de eieren met de tapenade. Druk de andere 2 eidooiers door een zeef en strooi dit over de gevulde eieren.

 

Keukentip

Breng water aan de kook met een snuifje zout en wat azijn. De azijn zorgt ervoor dat als de schaal zou breken, het eiwit direct stolt in plaats van volledig uit de schaal te lopen.

 

Wijntip

 

Ingrediënten

Ingrediënten (8cts)
  • 8 eieren
  • 100 gram ontpitte zwarte olijven
  • 1 tl geperste knoflook
  • 1 el fijngesneden bieslook
  • 1 el kappertjes
  • tl tijmblaadjes
  • 1 blikje Nuri sardines in pikante olijfolie olijfolie citroensap
Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.