Luchtige tiramisu
Geplaatst op: 13-11-2014 om 21:57:10
| Tags: nagerecht
Bereidingswijze
- Klop met een garde de mascarpone en de suiker door het eigeel.
- Klop het eiwit stijf en voeg het voorzichtig aan dit mengsel toe.
- Klop de slagroom stijf en spatel deze door het mengsel heen.
- Drenk de pistokkedos in de lauwe koffie met de Amaretto en leg ze dicht tegen elkaar aan in een schaal met een hoge rand.
- Schep er een laag room overheen, weer een laag pistokkeddos en ten slotte nog een laag room.
- Dek de schaal af met plasticfolie en laat de tiramisu een paar uur in de koelkast opstijven. Strooi voor het opdienen wat cacaopoeder overheen.
Wijntip
Ingrediënten
Ingrediënten (4cts)
- 250 g mascarpone
- 100 ml gesuikerde slagroom
- 2 eieren
- 40 g suiker
- 150 g pistokkeddos
- 250 ml espresso
- 100 ml Amaretto
- 2 eetlepels cacaopoeder
Reacties
Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.