opc_loader

Luchtige tiramisu

Luchtige tiramisu

Bereidingswijze

  • Klop met een garde de mascarpone en de suiker door het eigeel.
  • Klop het eiwit stijf en voeg het voorzichtig aan dit mengsel toe.
  • Klop de slagroom stijf en spatel deze door het mengsel heen.
  • Drenk de pistokkedos in de lauwe koffie met de Amaretto en leg ze dicht tegen elkaar aan in een schaal met een hoge rand.
  • Schep er een laag room overheen, weer een laag pistokkeddos en ten slotte nog een laag room.
  • Dek de schaal af met plasticfolie en laat de tiramisu een paar uur in de koelkast opstijven. Strooi voor het opdienen wat cacaopoeder overheen.

 

Wijntip

 

Ingrediënten

Ingrediënten (4cts)
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml gesuikerde slagroom
  • 2 eieren
  • 40 g suiker
  • 150 g pistokkeddos
  • 250 ml espresso
  • 100 ml Amaretto
  • 2 eetlepels cacaopoeder
Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.