opc_loader

Pastasalade met gerookte kip en zongedroogde tomaat

Pastasalade met gerookte kip en zongedroogde tomaat

Bereidingswijze

  • Kook de pannocchie in ruim kokend water beetgaar en giet af.
  • Verwarm in een wok een flinke scheut olijfolie en fruit hierin de knoflook. Voeg het ontbijtspek toe en bak deze samen met de knoflook krokant.
  • Zet het vuur laag, voeg de pannocchie toe en roer deze goed om met een aantal flinke scheppen kruidenkaas. Voeg 2 à 3 eetlepels zongedroogde kerstomaatjes toe en verwarm goed mee.
    Snipper de rode ui fijn en meng samen met de gerookte kipfilet door de pasta. Breng de pastasalade met vers gemalen peper, zout en aceto balsamico op smaak.
  • Doe de rucola, de grof gesneden basilicum en de geroosterde pijnboompitten erbij en meng alles goed. Bestrooi de geschaafde Parmigiano Regianno vlak voor het serveren bovenop de pastasalade .

 

Keukentip

Je kunt de rucola, basilicum en de pijnboompitten perfect vervangen door onze pesto Genovese alla Ligure. Lekker en gemakkelijk!

 

 

Ingrediënten

Ingrediënten (4cts)
  • 300 g Pannocchie
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 g ontbijtspek
  • 250gr. kruidenkaas naar smaak
  • Zongedroogde halve kerstomaatjes
  • 50 gr. pijnboompitten (geroosterd in pan of oven)
  • 400 gr gerookte kipfilet, in blokjes of plakjes
  • 1 rode ui
  • 3 eetlepels aceto balsamico
  • 75 g rucola
  • Verse basilicum
  • Geschaafde Parmigiano Regianno
Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.