opc_loader

Pompoensoep met Shiitake en een vleugje Sambucca

Pompoensoep met  Shiitake en een vleugje Sambucca

Bereidingswijze

  • Laat de shiitake voor ongeveer 20 minuten wellen in water.
  • Schil de pompoen en ontdoe hem van pitten en draden, snij daarna in blokjes.
  • Schil de uien en snijd deze in grove stukken.
    Verhit in de grote pan de olie op een matig vuur. Voeg de pompoen en de ui toe en roer goed om. Temper het vuur en laat ongeveer 5 minuten sudderen, tot de pompoen zacht is en de ui glazig. Overgiet met water (gebruik eerst het water van de paddenstoelen), zodat alles onderstaat en voeg kippen- of groentebouillon toe naar smaak. Kook ongeveer een kwartier tot de pompoen gaar is.
  • Verhit voor de garnering de olie in een niet te grote koekenpan op een matig vuur. Bak de spekblokjes lekker bruin en krokant giet overtollig vet af en blus eventueel af met balsamicoazijn. Voeg de cantharellen en het sjalotje toe en fruit onder voortdurend roeren tot de paddenstoelen hun vocht loslaten en dat verdampt. Voeg 2 eetlepels boter en het bieslook toe. Roer goed door en haal de pan van het vuur.
  • Klop de room met een scheutje sambuca op tot een stevige piekige massa.
  • Mix de soep fijn en smaak af met peper en zout.
  • Doe het in diepe borden (niet te vol) schep er een goede soeplepel opgeklopte room met sambuca middenin en verdeel de paddenstoelen en spekjes erover

 

Wijntip

 

Ingrediënten

Serveer hierbij een stukje geroosterd brood, besmeerd met onze heerlijke pesto Giallo

 

Ingrediënten (4cts)
  • 1 kleine pompoen, ca. 1,75-2 kg
  • 2 uien
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje look
  • Scheutje olijfolie
  • 20gr gedroogde shiitake geweld in water
  • 100 à 200ml ongezoete room
  • Optioneel: Scheutje sambuca
  • Klontje boter
  • Optioneel: 75gr spekblokjes
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • Zout
  • Vers gemalen zwarte peper
Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.