opc_loader

Hertcarpaccio met truffel

Hertcarpaccio met truffel

Bereidingswijze

  • Snijd het vlees zo dun mogelijk en druk het plat. (of bestel het bij de beenhouwer) 
  • Meng de truffelpasta met een scheutje olijf- of truffelolie en laat even rusten.
  • Schik het gesneden hertenvlees op een bord en druppel er wat balsamico azijn en olijfolie overheen.
  • Kruid met peper en zout (niet overdrijven, de kaas is ook al gezouten)
  • Verdeel de truffelpasta over de carpaccio en bestrooi met de gebroken walnoten.
  • Strooi er de rucola overheen en schaaf als laatste de Parmagiano erover.

 

Keukentip

Voor een goede carpaccio moet het vlees dun gesneden worden. Rauw vlees is moeilijk dun te snijden, vries het daarom lichtjes in. Met een lang scherp mes snij je al zagend dunne plakjes. Plakjes carpaccio die toch een beetje te dik zijn, kan je platslaan met een chefsmes

 

Wijntip

 

Ingrediënten

Ingrediënten (4cts)
  • 100-150 gram hertfilet per persoon
  • 4 theelepel balsamicoazijn
  • 4 theelepel olijfolie
  • 2 eetlepels truffelpasta + beetje olijf- of truffelolie
  • 80gr rucola
  • 8 gebroken walnoten
  • Parmigiano-Reggiano
  • Grof gemalen zeezout
  • Vers gemalen zwarte peper
Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.