opc_loader

Risotto met eekhoorntjesbrood

Risotto met eekhoorntjesbrood

Bereidingswijze

  • Snijd de ui fijn en laat kleuren in een kookpan met een klontje boter.
  • Voeg de rijst toe. Terwijl je blijft roeren, laat je hem glazig worden in de pan.
  • Overgiet met een scheut kokende bouillon. Laat de rijst op een zacht vuur ca. 15 - 20 minuten koken, terwijl je al roerend beetje bij beetje de rest van de bouillon toevoegt. Ondertussen hak je look en peterselie fijn. Laat de rest van de boter smelten in een pan en klop deze schuimig. Laat de look en peterselie hierin enkele minuten garen.
  • Haal van het vuur en kruid met peper en zout.
  • Enkele minuten vooraleer de risotto klaar is, voeg je het mengsel van boter, look en peterselie toe.
  • Je mengt alles voorzichtig door elkaar en haalt dit van het vuur. Voeg de geraspte Parmigiano- Reggiano toe en verdeel de risotto over de voorverwarmde borden en ga er met de pepermolen over.

 

Keukentip

Vers eekhoorntjesbrood is bij ons niet gemakkelijk te vinden. Daarom is deze kant en klare risotto met gedroogde Funghi Porcini bij ons verkrijgbaar. Je kan deze natuurlijk combineren met verse paddenstoelen (oesterzwammen, cantharellen, champignons.) Deze stoof je dan eerst samen met de look en peterselie.

 

Wijntip

 

Ingrediënten

Ingrediënten (4cts)
  • 250gr risotto Funghi Porcini
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • Peterselie
  • 60 gr Parmigiano- Reggiano
  • 80 gr boter
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Grof zeezout
Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.